Lidt historie...

Her pudser jeg lige lygterne før afgang med Bent´s fiskebil fra et sted i Tyskland.
Her pudser jeg lige lygterne før afgang med Bent´s fiskebil fra et sted i Tyskland.

Idéen til Trucknostalgi.dk startede så småt i 1998. Jeg kom til at købe en bog: Banda Abbas Ekspress, på Transitgården i Padborg. Det var altså "en tossi go bog" (ja man er vel Vendelbo). Den fik i hvert fald mig til at sige til et par "kammesjukker", at med alle disse fine billeder der også var i den bog, kunne det være fedt, at prøve om vi kunne finde nogle billeder af gamle lastbiler fra Skagerak fiskeeksport i Hirtshals. De fiskebiler har altid haft en stor betydning/interesse for mig. Hvorfor dog det? Jo ser I, det ligger sådan at interessen for lastbiler og chaufførlivet/jobbet har jeg helt sikkert fået fra min onkel, som jeg var stor fan af da jeg var lille,(det er jeg faktisk stadigvæk).

Han har kørt for Skagerak fiskeeksport i "en hel menneskealder". Bent Tornby eller Bette Bent, som de kaldte/kalder ham. Men igennem ham blev jeg klar over, hvad jeg skulle lave når "jeg blev stor". Jeg blev bidt af en "gal lastbil". Ja, og det er jeg jo så aldrig rigtig kommet over.

I dag kører jeg så selv lastbil på 24. år. Men det er nu bilerne og livet på landevejen, som det var før i tiden, der har min store interesse.

De to "kammesjukker", Thomas "Kat" Kristensen og Per "Tekno" Thomsen, faldt også for idéen og interessen hos dem blev ligeledes tændt. Ja og så gik vi i gang med at tage kontakt til chauffører og vognmænd i det nordjyske, for at høre om man lå inde med gamle billeder af lastbiler, og om vi kunne få lov at låne dem en kortere tid, for at kopiere dem. Her har vi mødt en meget stor velvilje og opbakning.

En stor tak til Jer, som har udlånt jeres billeder til os. Tak for tilliden. Det er en kræven ting, da "gamle billeder" jo er uerstattelige.

Udgangspunktet var, at finde "biler" fra Hirtshals og omegn. Men det har altså grebet om sig. Så i dag låner vi alt, vi kan få fingrene i. Så ligger du inde med, eller kender du nogen der ligger inde med nogle gamle billeder af lastbiler, som du/i gerne vil dele med os, så er vi meget intresserede i, at høre fra dig/jer og lave en aftale om, at låne billederne så vi kan lave en kopi og få dem op på siden her.

Jeg kan kontaktes på følgende e-mails: info@trucknostalgi.dk og bo@trucknostalgi.dk . eller under "Kontakt" i menuen øverst.

Med venlig hilsen, Bo Christensen.

En spesciel tak til Per "Tekno" Thomsen for al den tid ved kopimaskinen :o)